Denk Doe Duurzaam nieuwsbriefbanner

Duurzamer reizen? Meld je aan voor de webinar met HKH Laurentien!

Nu werken we door corona zoveel mogelijk thuis, maar hoe reizen we straks duurzaam van en naar het werk? In de webinar van BZK en IenW op dinsdag 24 november gaan HKH Laurentien van Oranje en Jan Hendrik Dronkers (secretaris-generaal van IenW) hierover met elkaar in gesprek. Verder in deze nieuwsbrief: De Klimaatmonitor 2020, hoe staan we ervoor? Lees meer over de vernieuwde online handreiking voor meer banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En wat leerde de bekertjeskwestie ons over afvalscheiding?

Het Rijk gaat Anders Reizen: webinar met HKH Laurentien

Duurzamer reizen, hoe doen we dat nu eigenlijk? Je hoort er meer over in de webinar van BZK en IenW op dinsdag 24 november. Met als speciale gast met HKH Laurentien van Oranje, lid van de Raad van Advies van de coalitie Anders Reizen. Zij gaat in gesprek met Jan Hendrik Dronkers, secretaris-generaal van IenW, over de ambitie van het Rijk om onze CO2-uitstoot in 2030 te halveren t.o.v. 2016. Wil je erbij zijn? Geef je dan snel op via de onderstaande link!

Het Rijk gaat Anders Reizen

HKH Laurentien

Handreiking: samen realiseren we meer duurzame banen

Samen aan het werk voor meer banen en kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De vernieuwde handreiking Partnerships voor meer banen geeft publieke opdrachtgevers tips, handvatten en inspiratie om deze gezamenlijk met hun opdrachtnemers te realiseren. Hoe je dat doet? Het gedetailleerde product neemt je mee aan de hand van 5 stappen.

Handreiking ‘Partnerships voor meer banen’ vernieuwd

handreiking partnerships

Wat de bekertjeskwestie ons leerde over afvalscheiding

Half februari stelde KRO De Monitor dat de recycling van koffiebekertjes van o.a. de Rijksoverheid niet ging zoals bedacht. Miljoenen bekers belandden toch in de verbrandingsoven, in plaats van dat ze verwerkt werden tot wc-rollen. Het ministerie IenW besloot dit tot de bodem van de afvalbak én keten uit te zoeken. Op 13 november 2020 presenteerden zij de resultaten van dat onderzoek tijdens een online uitzending over afvalscheiding. Met de aanbevelingen die daarin voorbij kwamen, zijn stappen in de goede richting te zetten.

Wat de bekertjeskwestie ons leerde over afvalscheiding

Bekertjeskwestie

De Klimaatmonitor 2020: hoe staan we ervoor?

Op de Klimaatdag 2020, vrijdag 30 oktober, publiceerde het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de Klimaatmonitor. Daaruit blijkt hoe het staat met de realisatie van de doelen uit het Klimaatakkoord. Dragen wij als rijksoverheid zelf ook genoeg bij aan een beter klimaat? Lees voor het antwoord ons verslag op Denk Doe Duurzaam.

De Klimaatmonitor 2020: hoe staan we ervoor?

Klimaatmonitor

‘Duurzaam inkopen is niet altijd duurder, stilzitten wèl’

Het lijkt misschien een black box, de financiering van duurzame inkoop bij de Rijksoverheid. Maar er zijn ook voldoende kansen om snelle stappen te maken, zegt Emile Barendregt van Rebelgroup. Het managementadviesbureau bracht in een uitgebreide rapportage in kaart hoe Rijksambtenaren met verschillende rollen in het inkoopproces kunnen bijdragen aan duurzaamheid. Hoe we dat kunnen doen? Lees daarvoor dit interview met Emile.

‘Duurzaam inkopen is niet altijd duurder, stilzitten wèl’

Emile Barendregt

Colofon

Dit is een uitgave van het programma Duurzame bedrijfsvoering Rijksoverheid. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.

Heb je vragen? Mail naar:

Duurzamebedrijfsvoering@rijksoverheid.nl

Disclaimer: Dit bericht kan informatie bevatten die niet voor u is bestemd. Indien u niet de geadresseerde bent of dit bericht abusievelijk aan u is toegezonden, wordt u verzocht dat aan de afzender te melden en het bericht te verwijderen. De Staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die verband houdt met risico's verbonden aan het elektronisch verzenden van berichten.