Een pop-up kantoor, aanbesteding e-waste en ander mooi nieuws

De Rijksoverheid zit niet stil: er gebeurt steeds meer op het gebied van duurzame, sociale en innovatieve bedrijfsvoering. Wij zetten de mooiste voorbeelden van de afgelopen tijd voor je op een rijtje.

Magazine Green Deal Circulair Inkopen

De Green Deal Circulair Inkopen lanceerde vorige week een magazine vol praktijkvoorbeelden. De verhalen zijn inspirerend voor organisaties die net beginnen met circulair inkopen, en voor degenen die juist toe zijn aan een volgende stap.

Aanbestedingen vijf afvalstromen gepubliceerd

De Rijksoverheid heeft de aanbestedingen Bouw/sloop en e-waste gepubliceerd op TenderNed. Daarmee is al voor vijf afvalstromen van de meer dan 25 materiaalstromen een aanbesteding gepubliceerd.

Hoe staat het met het klimaatakkoord?

DJI heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de impact van de organisatie op het klimaat. Hoe het ervoor staat lees je in het rapport DJI en het Klimaatakkoord. En in de Klimaatmonitor lees je hoe ver de Rijksoverheid als geheel op weg is naar de doelstellingen uit het akkoord.

Duurzaam natuursteen inkopen

Hoe zorg je voor verantwoorde inkoop van natuursteen? In een tussentijdse rapportage over pilotprojecten van het Initiatief TruStone staat een groot aantal tips om bij te dragen aan het verbeteren van omstandigheden voor mens en milieu in toeleveringsketens.

Pop-up kantoor Terminal Noord

Wat doe je als er nú meer kantoorruimte nodig is, maar je de ruimte maar vier jaar wil gebruiken? Dan bouw je een pop-up kantoor! In Terminal Noord richt FMH tegen minimale investeringen én duurzaam een tijdelijk kantoor in.