Handreiking ‘Partnerships voor meer banen’ vernieuwd

In oktober publiceerde De Normaalste Zaak in nauwe samenwerking met PIANOo en Maatwerk voor Mensen, de vernieuwde handreiking ‘Partnerships voor meer banen'. De Normaalste Zaak is een netwerk van werkgevers die zich inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt. De handreiking biedt markt en overheid een stappenplan om samen banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Aanbestedingen

De handreiking is een vernieuwde en verrijkte versie van de handreiking ‘Partnerships en inkoopkracht’ die vorig jaar verscheen. In die handreiking lag de focus op het creëren van banen binnen bestaande overeenkomsten. In de vernieuwde versie is daar een tweede route aan toegevoegd: inkoop. Want ook met een aanbesteding kun je heel goed sociale impact realiseren.

Marcella van Room en Nienke Schütte
Marcella van Room (PIANOo) en Nienke Schütte (De Normaalste Zaak) werkten samen aan de handreiking

Concrete tips

De handreiking bevat concrete tips waar zowel HR professionals als inkopers mee aan de slag kunnen. En je hoeft helemaal niet groot te beginnen, vertellen Nienke Schütte, projectmanager Partnership & inkoopkracht bij De Normaalste Zaak, en Marcella van Room, adviseur maatschappelijk verantwoord inkopen (mvi) bij PIANOo, in een interview op Maatwerk voor Mensen. “Organiseer bijvoorbeeld een proeftuin om ervaring op te doen en kijk daarna of je aanpassingen structureel kunt borgen in je organisatie.”