Sanitaire supplies: in gesprek met vijf gecontracteerde partijen

Per 1 juni 2020 liepen de eerste overeenkomsten voor sanitaire supplies af. Het Rijk zag daarmee kansen om te vernieuwen en te verduurzamen. De Rijksbrede Categorie Schoonmaak Rijk (CMS) is verantwoordelijk voor deze contracten en voerde samen met HIS de aanbestedingen voor sanitaire supplies uit. Het resultaat? Vijf gecontracteerde partijen voor de komende jaren.

Aanbesteding sanitaire supplies

Innovatie op de markt

Als het gaat om sanitaire supplies, wordt de markt gedomineerd door aanbieders van totaaloplossingen, van hardware tot reiniging van de producten. Door deze aanbesteding op te splitsen in drie delen (hardware, supplies en services), konden ook mkb-bedrijven die geen totaaloplossing bieden zich inschrijven en zorgde het Rijk voor een innovatie op de markt. Ook sociale duurzaamheid werd in de aanbesteding meegenomen.

In gesprek met...

Na afronding van de aanbestedingen ging het Rijk in gesprek met de vijf gecontracteerde leveranciers en vroeg hen naar hun ervaring tijdens de aanbesteding, de samenwerking en de toekomst.

●    Bob Hofkamp, Director Regional & Corporate Sales NL bij CWS
●    Sander Wetters, Director bij Wemaco GVC
●    Huib Verbeek, Sales Manager bij King
●    Joerek Pruim, Strategic Partner Manager bij Elis
●    Julius Lurvink, Directeur van Carel Lurvink BV