Toegankelijkheid

Iedereen moet de website van Denk Doe Duurzaam kunnen gebruiken. Daarom doen wij ons best om de website zo toegankelijk mogelijk te maken. Kom je toch een pagina tegen die niet toegankelijk is? Meld dit dan vooral.

Wat is toegankelijkheid?

Een toegankelijke website is door iedereen beter te gebruiken.Daarom gelden er technische en redactionele toegankelijkheidseisen voor websites van de overheid. Deze zijn vastgelegd in de toegankelijkheidsstandaard Digitoegankelijk EN 301 549.

Onze processen

Wij zorgen voor goede toegankelijkheid door diverse maatregelen binnen onze (dagelijkse) processen:

  • Toegankelijkheid ‘by design’: toegankelijkheid is vanaf de start onderdeel van alle stappen in het ontwerp-, bouw- en redactionele proces van deze website.
  • Onderzoek: onafhankelijke deskundigen toetsen regelmatig (onderdelen van) onze website op toegankelijkheid. Zowel voor de functioneel-technische onderdelen als de redactionele aspecten. Gevonden knelpunten lossen wij duurzaam op.
  • Kennis medewerkers: onze medewerkers houden hun kennis over toegankelijkheid op peil en passen dit toe waar nodig.

Recent onderzoek

Wie lieten in april 2023 onderzoek doen om vast te stellen dat we aan de standaarden voldoen en iedereen de website kan gebruiken.  Een paar onderdelen hebben we dankzij dat onderzoek toegankelijker kunnen maken. Op een enkele uitzondering na is deze website nu goed door de test gekomen. Alle resultaten vind je via onderstaande link:

Problemen? Meld het ons!

Heb je vragen of opmerkingen? Of wil je een pagina gebruiken die niet toegankelijk is? Dan kun je contact opnemen via ons contactformulier.