Denk Doe Duurzaam nieuwsbriefbanner

Kerstpakketten en koffie uit een kraakheldere keten

De feestdagen staan voor de deur en dus is het weer tijd voor de kerstpakketten. Uiteraard wil het Rijk dat op een groene manier doen. Daarom verzorgt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ook dit jaar weer duurzame kerstpakketten voor haar medewerkers. Benieuwd hoe je een groen en duurzaam kerstpakket maakt? Adrie Huissoon van IenW geeft je tips! Verder in deze nieuwsbrief een primeur voor Rijkswaterstaat: daar kun je een kopje koffie drinken, waarbij de winst direct naar koffieboer gaat. Rijkswaterstaat garandeert hiermee een volledig transparante, duurzame en eerlijke keten!

Een (h)eerlijk kopje koffie bij Rijkswaterstaat

Sinds oktober kun je op de kantoren van Rijkswaterstaat een kopje koffie drinken, waarvan de winst direct naar de koffieboer gaat. Een primeur voor Rijkswaterstaat die hiermee een volledig transparante, duurzame en eerlijke keten garandeert. Een mooie uitkomst van een jarenlange voorbereiding door het categorieteam. Samen met de opdrachtnemers laten zij zien dat eerlijke koffie schenken heel goed mogelijk is.

Een (h)eerlijk kopje koffie bij Rijkswaterstaat

Duurzame kofiie

Een groen kerst(pakket ) voor IenW

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) wil het jaar voor haar medewerkers duurzaam uitluiden, en koos dit jaar nog voor een duurzaam kerstpakket. Maar hoe doe je dat, nu iedereen thuiswerkt vanwege corona? Adrie Huissoon, adviseur duurzaamheid en huisvesting bij IenW, dacht mee over het verduurzamen van deze kerstpakketten. Wil je dat ook? Adrie geeft je groene en duurzame tips!

Een groene kerst: duurzame kerstpakketten voor IenW

groen kerstpakket

Rijksbrede MVI-criteria zijn geüpdatet

De landelijke criteria voor maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) zijn geüpdatet en nu beschikbaar via de MVI-criteriatool. Werk je voor een inkopende overheidsorganisatie? Dan kun je op www.mvicriteria.nl deze geactualiseerde MVI-criteria voor veel verschillende productgroepen terugvinden. Je vindt er ook meer informatie over de wijzigingen en hoe die tot stand komen. De ambitieniveaus op de tool sluiten aan bij die van het Ambitieweb.

Rijksbrede MVI-criteria geüpdatet voor inkoop met impact

mvi

Duurzaam jaarverslag EZK en LNV: ‘Samen naar klimaatneutraal'

‘Samen naar klimaatneutraal’ is de titel van het eerste duurzaamheidsverslag van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Het gezamenlijke verslag biedt inzicht in de voortgang van het ambitieuze doel om in 2030 een klimaatneutrale organisatie te zijn. We interviewden duurzaamheidscoördinator Tino van Etten over zijn kijk op deze pittige ambitie en op de stand tot nu toe. Benieuwd? Het duurzaamheidverslag van de ministeries van EZK en LNV is te downloaden op rijksoverheid.nl.

Duurzame doelen voor ministeries

Duurzaam Jaarverslag

Een frisse blik: lessen over duurzaam aanbesteden

Het Rijk koopt jaarlijks in totaal voor ongeveer 12 miljard in, en doet dat al een tijdje duurzaam. Reden om onszelf al op de borst te kloppen, of mag er wel een tandje bij? Vers afgestudeerde Rijksinkooptrainees Loni Dida en Elske Tjepkema werpen hun frisse blik op duurzaam aanbesteden en inkopen en zien nog veel kansen. ‘Kijk bij je huidige leveranciers wat er mogelijk is. De markt heeft vaak de beste ideeën.’ 

Een frisse blik: lessen over duurzaam aanbesteden

frisse blik

Colofon

Dit is een uitgave van het programma Duurzame bedrijfsvoering Rijksoverheid. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.

Heb je vragen? Mail naar:

Duurzamebedrijfsvoering@rijksoverheid.nl

Disclaimer: Dit bericht kan informatie bevatten die niet voor u is bestemd. Indien u niet de geadresseerde bent of dit bericht abusievelijk aan u is toegezonden, wordt u verzocht dat aan de afzender te melden en het bericht te verwijderen. De Staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die verband houdt met risico's verbonden aan het elektronisch verzenden van berichten.