05 oktober Netwerkbijeenkomst - Thema: route duurzaam rijk

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie The New Farm, Televisiestraat 2-4, Den Haag.

Meld je hier aan

Bijeenkomst Route Duurzaam Rijk

Samen werken we aan de transitie naar een duurzame bedrijfsvoering van het rijk in 2030. Dat is een flinke opgave. Met mooie successen, maar ook met zaken die nog achterblijven.
Op allerlei plekken binnen de bedrijfsvoering moet de verduurzaming sneller en beter van de grond komen. De doelen van het rijk geven daarbij richting. De ICBR heeft gevraagd om
via een rijksbrede routekaart meer inzicht te geven en houvast te bieden bij de realisatie van tussendoelen en mijlpalen op weg naar een duurzame Rijksoverheid in 2030.

Op 5 oktober presenteert het programmateam Denk Doe Duurzaam een visueel concept van deze rijksbrede routekaart en gaan we graag samen aan de slag om de route verder te concretiseren.

Spoileralert: De route voor het behalen van de doelen is niet geplaveid en ook geen rechte weg zonder hobbels….

Workshops

De Routekaart Duurzaam Rijk 2030 kent vijf deelgebieden:

  • Energie
  • ICT
  • Faciliteiten
  • Kantoren
  • Mobiliteit

Op 5 oktober kan je twee deelgebieden bezoeken. Bevlogen collega’s die bezig zijn met het uitzetten van de lijnen voor deze onderwerpen informeren je graag.
In de workshops ga je met elkaar met elkaar in gesprek over de stand van zaken en de te halen doelen. Je kan input geven op wat jij/ jouw organisatie gaat bijdragen, mist of nodig hebt. Samen maak je de routekaart vervolgens concreter.

Nota bene: We zijn ons ervan bewust dat er al veel informatie beschikbaar is en er voor enkele onderwerpen ook al routekaarten of aanzetten daartoe zijn. Dat gaan we niet opnieuw doen, maar benutten we juist voor de rijksbrede routekaart.

Programma

12.45 u Inloop
13.15 u Inspirerende pep talk door Kasper van der Laan
14u        Workshop ronde 1
15u        Pauze
15.15u  Workshop ronde 2
16.15    Wrap up van de workshops en aanscherpen routekaart in beeld
17u        Borrel

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in The New Farm, Televisiestraat 2-4, Den Haag.

Een inspirerende locatie waar duurzaamheid concreet in de praktijk wordt gebracht met circulariteit, innovatie en sociaal ondernemerschap als centrale thema’s.

Nieuwsbrief

Ben je helaas verhinderd, maar wil je op de hoogte blijven van de rijksbrede transitie naar een duurzame bedrijfsvoering, abonneer je op de nieuwsbrief.
 
We kijken er naar uit je te ontmoeten op 5 oktober!
 
Met duurzame groet!
 
Programmateam Denk Doe Duurzaam
 
Ps. Het rijksbrede programmateam Denk Doe Duurzaam helpt de transitie naar een duurzame bedrijfsvoering van het Rijk. We organiseren samenwerking, bieden inzicht in de voortgang, faciliteren doorbraken, inspireren en activeren via communicatie. Daardoor kunnen onze beleids- en uitvoeringspartners en (bestuurlijk) opdrachtgevers de duurzaamheidsdoelen beter, sneller en gemakkelijker halen en draagt de Rijksbedrijfsvoering voortaan standaard bij aan een socialere en duurzamere samenleving.
Lees hier meer over wat dit team precies doet.