Rijksvastgoedbedrijf: “Hergebruik moet normaler worden”

“Hergebruik van bouwmaterialen moet normaler worden.” Dat zegt Jille Koop, adviseur duurzaamheid en technisch manager bij het Rijksvastgoedbedrijf, in de nieuwste aflevering van The Fixers.

Luchtfoto van Valkenburg / The Fixers

The Fixers is een videoserie van Cobouw. In deze videoserie zoekt Thomas van Belzen oplossingen voor problemen in de bouw. Zo raken de grondstoffen op, terwijl de berg bouwafval groeit. In deze videoreeks onderzoekt Thomas hoe dat anders kan en daarvoor gaat hij in gesprek met Jille van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). 

Op voormalig vliegkamp Valkenburg renoveert het Rijksvastgoedbedrijf verschillende oude marinegebouwen in het hangargebied. Als opdrachtgever zet het RVB maximaal in op hoogwaardig hergebruik en het delen van kennis. Jille Koop: “Je kunt ernaar kijken als een gedateerd gebouw, maar wij zien het als een gebouw ramvol met waardevolle materialen.”

Benieuwd naar het hele verhaal van Jille? Bekijk hier de nieuwste aflevering van The Fixers.

Rijksvastgoedbedrijf brengt circulair bouwen tot bloei

Eerder spraken we met Jille over de rol van het RVB als launching customer. Met een gebouwenportefeuille van 12 miljoen vierkante meter vloeroppervlak is het RVB de grootste vastgoedorganisatie van Nederland. De portefeuille is divers en bestaat bijvoorbeeld uit rechtbanken, gevangenissen, kantoren en kazernes. Lees in dit artikel hoe RVB als launching customer circulariteit bevordert.