Gezond, smaakvol én duurzaam eten bij Dienst Justitiële Inrichtingen

Bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zijn deze maand drie nieuwe cateringpartners gestart. In de bedrijfsrestaurants van kantoren, penitentiaire inrichtingen en op vergaderlocaties is nu een vernieuwd, duurzaam aanbod te vinden van de bedrijven Albron, Appèl en Vitam. De nieuwe contracten zetten in op kwaliteit door de (circulaire) inkoop van duurzame en gezonde voeding én door aandacht te hebben voor inclusie en de sociale functie van catering.

Gezond en duurzaam eten op tafel

Met de nieuwe cateringpartners levert DJI een bijdrage aan een beter klimaat door de CO2-uitstoot te verminderen. Het assortiment is duurzamer en draagt bij aan de eiwittransitie: de verschuiving van het eten van overwegend dierlijke eiwitten naar overwegend plantaardige eiwitten. Dit vermindert onze CO2-voetafdruk aanzienlijk. In de verschillende restaurants worden meer plantaardige ingrediënten gebruikt. Vlees, zuivel en andere dierlijke producten verdwijnen niet, maar krijgen wel een kleinere rol in het totale aanbod.

Tegen een goede prijs

Betaalbaarheid is bij deze aanbesteding een belangrijke doelstelling geweest. Catering vervult namelijk een sociale rol binnen de organisatie en is belangrijk voor een goede bedrijfscultuur. De lunch is een moment voor ontmoeting, sociale uitwisseling en ontspanning. Dit moet betaalbaar blijven.

Vergroten arbeidsparticipatie

Met deze nieuwe samenwerking creëert DJI ook kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit sluit aan bij de missie van DJI: personen die aan hun zorg zijn toevertrouwd de kans te bieden een goed bestaan op te bouwen.