PIANOo organiseert netwerkbijeenkomsten ISV voor contractmanagers

Steeds meer rijksorganisaties passen de Internationale Sociale Voorwaarden toe bij de inkoop van hun producten. Daarmee willen zij de arbeidsomstandigheden, de naleving van mensenrechten en de zorg voor het milieu in de toeleveringsketen verbeteren, zoals dat in 2017 al aan de Tweede Kamer was toegezegd. In de ISV-Uitvoeringsagenda staan de stappen die de komende jaren worden gezet om de toepassing van ISV in de rijksinkoop te verbeteren en hoe de toezeggingen op het gebied van ISV tijdens de uitvoering van het contract concreet zullen worden uitgevoerd. Het expertisecentrum voor aanbesteden PIANOo biedt daarbij ondersteuning.

Logo van PianOO

PIANOo organiseert een serie van vier bijeenkomsten, specifiek voor contractmanagers die te maken hebben met ISV. Want het succes van ISV staat of valt met goed contractmanagement. Hoe ga je het gesprek aan met leveranciers en stuur je op vooruitgang? De bijeenkomsten staan gepland op 18 april, 25 juni, 24 september en 26 november 2024 (13.00-16.00 incl. lunch). Aanmelding voor de reeks kan via deze link. Doel van het netwerk en de bijeenkomsten is inhoudelijke verdieping en ruimte om advies en ervaringen met elkaar te delen.

Daarnaast biedt PIANOo in het kader van de ISV-Uitvoeringsagenda diverse vormen van ondersteuning voor de inkooppraktijk, zoals het Ondersteuningspunt ISV en een E-learning. Wil je meer weten, lees dan ook het eerdere interview met experts Myrthe Vogel, Marianne Oomen en Kim Moolenaar, over de ISV-Uitvoeringsagenda en hoe je met ISV bij een aanbesteding écht impact kunt maken.