Rijksambtenaren testen experimenten voor een duurzamere CAO Rijk

Het vergroenen van de cao-afspraken was onlangs volop in het nieuws. De werkgeversvereniging AWVN deed er bijvoorbeeld onderzoek naar. Ook de Rijksoverheid is hiermee bezig in de pilot verduurzaming CAO Rijk, samen met de vakbonden. Want ook in de arbeidsvoorwaarden zien de werkgever en de werknemersorganisaties mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan een beter klimaat en milieu. 

Illustratie cao

Collega's van verschillende rijksorganisaties zijn vol energie aan de slag gegaan om de 14 eerder geselecteerde ideeën om te vormen tot echte experimenten, die mogelijk een plek kunnen krijgen in de CAO Rijk. Daarbij vragen de experimententeams de hulp van alle rijksambtenaren om hun experiment te testen. Wat werkt goed voor hen, wat vinden zij? Zo kan iedereen meebouwen aan een duurzamere CAO Rijk, die werkt voor mens, milieu en organisatie.

Ben jij rijksambtenaar? Bekijk hier de experimenten waar testers voor worden gezocht en meld je aan.

Huidige duurzame arbeidsvoorwaarden Rijksoverheid

Met meer dan 140.000 werknemers is de Rijksoverheid de grootste werkgever van Nederland. Aangezien klimaat en (sociale) verduurzaming belangrijke beleidsthema’s zijn, streven we ernaar om als werkgever het goede voorbeeld te geven. Benieuwd welke duurzame arbeidsvoorwaarden de Rijksoverheid al heeft? Bekijk het hier:

Duurzame arbeidsvoorwaarden bij de Rijksoverheid - Werken voor Nederland