Schrijf je nu in voor 10 mei: ‘Open Inkoop in Beeld: samen bouwen aan een inkoopplatform'

De meeste duurzaamheid bereiken we door samen te werken met de markt. En bij samenwerking hoort openheid en goede informatie. Over hoe we die duurzaamheid voor ons zien, welke duurzame en sociale effecten we daadwerkelijk bereiken en wat we van de markt verwachten. 

Eén van de 13 actiepunten uit het Actieplan Open Overheid 2020-2022 waarmee de Rijksoverheid aan een goed functionerende democratie wil blijven werken, is het realiseren van Open Inkoop, een Contract Register. Het doel is: een betere inkoop met meer impact en een eerlijke marktwerking door te bouwen aan een contractregister, een open inkoopplatform, én aan de dialoog dus tussen Rijk en burgers, belangenorganisaties en bedrijven. Benieuwd?

Op maandagmiddag 10 mei brengen we van 16.00 – 17.30 uur Open Inkoop in beeld tijdens het gelijknamige talkshowevent Open Inkoop in Beeld: samen bouwen aan een inkoopplatform. Je bent van harte uitgenodigd!

Pak je goede stoel en schuif online aan tafel bij Siep Eilander (voorzitter NEVI); Serv Wiemers (directeur Open State Foundation); André Weimar (Chief Procurement Officer Rijksoverheid); Fredo Schotanus (hoogleraar Publieke Inkoop); Adriana Homolova, onafhankelijk freelance datajournalist en Wout Groeneveld, senior manager commercial operations bij CANON.

Onderwerpen van gesprek:

  • de beelden die de interviews, sessies en analyses van de Open State Foundation opleverden aan informatiebehoeften van betrokken burgers, bedrijven en belangenorganisaties;
  • het beeld dat de Rijksoverheid heeft over de bouw van het platform en de manier waarop het delen van inkoopinformatie er volgens het Rijk sowieso uitzien;
  • de wijze waarop de dialoog er tussen Rijksoverheid en burgers, bedrijven en belangenorganisaties gevoerd kan worden;
  • en natuurlijk de manier waarop meer en toegankelijker inkoopinformatie kan bijdragen aan de realisatie van onze sociale, innovatieve en milieudoelstellingen uit Inkopen met Impact.

Meer informatie en inschrijven

Bekijk de activiteit