06 februari De Week van de Circulaire Economie

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Nederland

Van maandag 6 t/m zaterdag 11 februari is het dit jaar de Week van de Circulaire Economie. Deze themaweek is een initiatief van Het Versnellingshuis in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, MVO Nederland, Het Groene Brein, VNO-NCW en MKB-Nederland.
 

Het logo van de Week van de Circulaire Economie

Het doel

Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat we daarvan kunnen leren. Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, en zo doen we dat ook binnen de Rijksoverheid. Op deze pagina lees je wat er zoal binnen het Rijk gebeurt. Het hele programma vind je op: www.deweekvandecirculaireeconomie.nl.

Maandag 6 februari

Op maandag 6 februari trap het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de Week van de Circulaire Economie af met de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2023 in Zwolle. Onder de noemer ‘Ondernemen voor de Toekomst’ gaan we deze dag met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en kennis- en onderwijsinstellingen in gesprek over wat er nodig is voor een volledig circulaire economie in 2050. Tijdens het programma gaat staatssecretaris Vivianne Heijnen in gesprek gaan met Marko Hekkert (PBL), John Vernooij (Omrin) en Debora van der Zee (Unilever) over wat er nodig is met om met elkaar deze transitie te verbreden en te versnellen. In het middagprogramma worden circulaire koplopers in het zonnetje gezet en worden de Circular Awards uitgereikt. 

Dinsdag 7 februari

Op dinsdag 7 februari vertelt Sebastiaan Groffen, projectleider Zero waste bij FMHaaglanden, op uitnodiging van RVO over de resultaten van de grondstofanalyse die in 2021 is gedaan én de uitdaging waar wij met z’n allen voor staan. Waar kan je de workshop volgen? In het Atrium CentreCourt aan de Prinses Beatrixlaan 2, 2595 AL Den Haag. Meld je aan via: duurzaam@rvo.nl.
 
Ook bij Rijkwaterstaat (RWS) is er een programma: op dinsdag 7 februari kun je langskomen bij Rijkswaterstaat in Hilversum voor een sessie over klimaat neutrale en circulaire infrastructuur (12u – 18u). Meld je aan via de website: Aanmelden | Week van de Circulaire Economie (rwsweekcek.nl)
 
Neem tijdens de lunch deel aan een rondleiding door het duurzame Haagse pand Rijnstraat 8. Deze rondleidingen zijn toegankelijk voor alle medewerkers die werken op de Rijnstraat.
 
De RVO heeft verschillende activiteiten waar je aan kan deelnemen. Op dinsdag organiseren zij het webinar ‘Ondersteuning Ketensamenwerking - Versnellingshuis Nederland circulair’ en de sessie ‘Circulair Ondernemen in Europa - Holland Circular Hotspot’.

Woensdag 8 februari

RVO organiseert op woensdag een webinar ‘De zin en onzin van een bouwteam; het inkooptraject van de Cruquiusbrug’ in samenwerking met PIANOo.

Donderdag 9 februari

Op donderdag 9 februari vertelt Henk-Jaap Buikema, makelaar roerende goederen, vertelt over de visie van FMHaaglanden op circulaire kantoorinrichting. In het Atrium van Turfmarkt 147 in Den Haag kun je komen kijken, testen en antwoord krijgen op alles wat je weten wil over circulair meubilair. Meld je hier aan voor ‘Op weg naar circulaire kantoorinrichting’.
 
Op donderdag 9 februari is er tijdens de lunch rondleidingen georganiseerd door het duurzame Haagse pand Rijnstraat 8. Deze rondleidingen zijn toegankelijk voor alle medewerkers die werken op de Rijnstraat.
 
RWS geeft twee online presentaties. Eén gaat over ‘levensduurverlenging met verjongingscrème voor asfalt’ en de ander gaat over ‘paspoorten in de bouw’. Kijk op https://www.rwsweekcek.nl/ voor meer details van het programma.
 
Of neem deel aan de serious game: ‘circulaire waardeketen’. Meld je hiervoor snel aan via het online registratieformulier.

Publicaties op Denk Doe Duurzaam

Deze week plaatst Denk Doe Duurzaam allerlei nieuwsberichten over circulariteit in de bedrijfsvoering. Vergeet dus niet onze website in de gaten te houden.