Infographic Uitvoeringsagenda ISV

Met het toepassen van Internationale Sociale Voorwaarden (ISV) richt de Rijksoverheid zich op het voorkomen en aanpakken van misstanden op het gebied van arbeidsomstandigheden, mensenrechten en milieu in de toeleveringsketen. In de Uitvoeringsagenda staan de stappen, die de komende jaren worden gezet om de toepassing van ISV in de rijksinkoop te verbeteren en hoe de toezeggingen op het gebied van ISV concreet zullen worden uitgevoerd. De volledige tekst van de Uitvoeringsagenda is hier te vinden.

Om de impact van het ISV-rijksinkoopbeleid te vergroten, wordt een aantal concrete acties uitgevoerd. Deze staan in deze handige infographic. Zo zien contractmanagers, inkopers, categoriemanagers, opdrachtgevers en bestuurders direct de acties die specifiek voor hen bedoeld zijn. Bekijk de infographic hier

Infographic uitvoeringsagenda ISV

Wil je meer weten over de toepassing van ISV? Op de site van PIANOo zijn voorbeelden van bestekteksten te vinden, een handreiking due diligence, uitleg over Ketenverantwoordelijkheid, onderzoeken en meer.