Sustainability Challenges

Elkaar uitdagen: daar draait het om bij de Sustainability Challenges van de universiteiten Leiden en Delft. Organisaties dagen studenten uit om te helpen bij verduurzaming en de studenten dagen organisaties uit om duurzamere stappen te zetten. Op deze pagina vind je de resultaten van de voorgaande challenges. Ben je een opdrachtgever en wil jij meer weten over de Sustainability Challenges? De inschrijving loopt vanaf begin maart. Maar je kan nu al mailen naar Student.challenges@cml.leidenuniv.nl

Collegezaal Universiteit Leiden

Resultaten

Duurzamer RVO

Gebouwen zijn grote bronnen van CO2-uitstoot en afval. Dit begint bij de bouw en zet zich voort tijdens het gebruik van een pand. Door te kijken naar de verlichting, het gebruik van apparatuur en het reguleren van de temperatuur is het mogelijk om de ecologische afdruk van een pand fors te verminderen. Maar dan moeten wel de juiste technieken worden toegepast. 

Door haar eigen gebouw in Den Haag te verduurzamen, kan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een steentje bijdragen aan het doel om de CO2-uitstoot in Nederland de komende jaren te verminderen. 

Dus stelden studenten de vraag: “Hoe kan RVO de bedrijfsvoering verduurzamen?” 

Bekijk hier de resultaten.