De Denk Doe Duurzaam Podcast aflevering 5: Zijn we bereid de ‘echte’ prijs te betalen?

In de vijfde aflevering van de Denk Doe Duurzaam Podcast bespreken we de pilot ‘True Price’. Deze loopt momenteel in een van de bedrijfsrestaurants van het Rijk. Wat is true pricing? En hoe kan het bijdragen aan de duurzaamheidsopgaven van het Rijk?

De opnames van de podcast
vlnr: Peter van Emden, Dennis van Bavel, Suzanne Vermeer en Adrie Huissoon

Sinds februari loopt in Alley’s op de Rijnstraat 8 in Den Haag een project met true pricing. De pilot is gestart door cateraar ISS en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Het doel van true pricing is om een eerlijker beeld te geven van de werkelijke kosten van een product of dienst. Het maakt alle verborgen sociale- en milieukosten zichtbaar én brengt ze in rekening. Dit helpt consumenten, overheden en bedrijven om beter geïnformeerde én duurzamere keuzes te maken. Van dit bedrijfsrestaurant maken naast IenW ook de IND en het ministerie van Buitenlandse Zaken gebruik.

In deze aflevering spreekt presentator Peter van Emden met Dennis van Bavel, chef-kok vanuit ISS en werkzaam bij Alley’s en Adrie Huissoon, net gepensioneerd adviseur duurzaamheid bij IenW. Ook schuift Susanne Vermeer aan namens het programma Denk Doe Duurzaam. 

Zijn we bereid de ‘echte’ prijs te betalen?

Audiospeler

Luister en abonneer je hier op deze podcast. En deel hem met jouw netwerk.