09 maart Duurzame markttransformaties: jouw inkoopopdracht als game changer

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

 • Datum
 • Tijd -
 • Locatie Online

Datum, tijd en locatie

9 maart 2023, online van 9.30-11:00 uur

Meld je aan via het registratieformulier

Hoe versnel je met jouw (inkoop)opdracht vanuit de rijksoverheid de markttransitie naar (sociale) duurzaamheid? Laat je op 9 maart 2023 inspireren tijdens een rondetafelgesprek waarin experts het framework van markttransformaties toepassen op de markt van kantoormeubilair.

De markt van kantoormeubilair heeft een flinke ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van circulariteit. Wat zijn de succesfactoren geweest tijdens deze transitie? En wat werkt wel en wat werkt juist niet?

Experts

Deelnemers aan het rondetafelgesprek zijn Lucas Simons (oprichter van NewForesight en auteur van het boek ‘Changing the game’) en Tamara Vastenhoven (categoriemanager werkplekvoorzieningen bij het Rijk).

MVOI

Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI) motiveert bedrijven om hun aanbod te herijken. Bepalend hiervoor is de fase waarin een markttransformatie zich bevindt, want elke fase kent andere karakteristieken en dus een andere aanpak. Draai daarom in iedere fase aan andere knoppen om de markt stap voor stap verder te brengen op het gebied van duurzaamheid.

Voor wie?

Opdrachtgevers binnen het Rijk. Denk aan:

 • interne opdrachtgevers
 • leden van klantenraden
 • categoriemanagers
 • management van IUC’s/SIC’s
 • duurzaamheidscoördinatoren
 • strategische inkoopprofessionals

Programma

Het framework van duurzame marktransformaties, door Lucas Simons, oprichter NewForesight.

 • Casus: Rijksinkoop aan de basis van de transformatie in de markt van kantoorinrichting, door Tamara van Vastenhoven, categoriemanager werkplekvoorzieningen bij het Rijk.
 • In gesprek met stakeholders binnen en buiten de organisatie.
 • Wrap-up en key take-aways