Een arbeidsmarkt voor iedereen

ResidentieProfs is een detacheerder waar maatwerk en persoonlijke betrokkenheid centraal staat. Zo ook bij de invulling van Social Return on Investment (SROI). Na veel succes bij gemeenten gaat ResidentieProfs samen met Greenfox Social Return dit succes voortzetten bij de Rijksoverheid.

Social return als nieuw begin

ResidentieProfs heeft samen met GreenFox een SROI-proeftuin opgezet voor mensen uit het doelgroepenregister. In dit register staan mensen die vallen onder de doelgroep banenafspraak; de afspraak tussen het kabinet en werkgevers om te zorgen voor extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Voor hen is het vaak extra lastig om een betaalde baan te vinden of te behouden, door bijvoorbeeld ziekte of handicap. Het doelgroepenregister wordt door het UWV beheerd.

“Wij geloven erin dat iedereen een voorsprong op de arbeidsmarkt heeft”

De kandidaten worden door ResidentieProfs en GreenFox intensief begeleid. Zo zal elke kandidaat een speciaal opgeleide jobcoach en loopbaancoach toegewezen krijgen. Ook krijgen de kandidaten begeleiding bij eventuele schulden en het doen van belastingaangiften, zijn er opleidingsmogelijkheden voor hen en staat er te allen tijde een psycholoog voor ze klaar voor begeleiding in privé/werksituaties. Social Return is daardoor niet een contracteis, maar het begin van een nieuwe carrière.

De samenwerking tussen ResidentieProfs en GreenFox Social Return was al succesvol binnen gemeenten en krijgt nu een vervolg bij de Rijksoverheid. Zo zijn er op dit moment twee mensen, Killian en Mirella, aan de slag. Zij verzorgen een breed scala aan ondersteunende werkzaamheden. Dankzij hun ervaring met het afnemen van (medewerkerstevredenheids)enquêtes kunnen zij snel aan de slag, ook met het op structurele basis bieden van administratieve ondersteuning. Eerder deden ze al ervaring op bij facilitaire werkzaamheden, zoals het serveren van een lunch en het helpen bij catering en organisatie van zakelijke evenementen.

Meer weten over deze maatwerkaanpak en ook echt impact maken? Neem dan vooral contact op met Danielle Spanjers, Directeur ResidentieProfs via info@residentieprofs.nl (www.residentieprofs.nl) en vraag naar haar ervaringen in de samenwerking met GreenFox Social Return. Meer daarover lees je op www.socialreturn.nu