Verlichting in rijksgebouwen eerder uit

Door slim met verlichting om te gaan, bespaart het Rijk energie. Veel rijksgebouwen maakten de afgelopen tijd al de overstap naar energiezuinige Ledverlichting.

Skyline van Den Haag

Elk pand is uitgerust met bewegingssensoren zodat het licht uit gaat als er niemand in een ruimte is. Maar ook Ledlampen gebruiken energie. Het is daarom zonde als ze onnodig aanstaan. Bijvoorbeeld ’s nachts en in het weekend om gebouwen aan te lichten.

De afgelopen tijd hebben we daarom de aanlichtende verlichting ’s nachts uitgezet en controleren we extra of de lichten ook echt uit gaan. Dit past zowel bij de structurele verduurzaming van de rijkskantoren als bij het streven van de rijksoverheid om deze winter zelf extra energie te besparen ten opzichte van de afgelopen vijf jaar.

Podcast

Meer over hoe het Rijk in de eigen bedrijfsvoering alle mogelijkheden inzet om deze winter 15% extra gas te besparen, hoor je in deze podcast. Je kan de podcast ook via jouw favoriete podcastapp beluisteren.

Meer informatie over het besparen van energie door het aanpassen van de verlichting, lees je hier: Zet ook de knop om - Het Rijk zet ook de knop om tijdens de Nacht van de Nacht