Paleis Noordeinde krijgt 191 zonnepanelen

Dit weekend vindt de 36e editie van de Open Monumentendag plaats, met dit jaar als thema: duurzaamheid.  Op zaterdag 10 en zondag 11 september openen duizenden monumenten in heel Nederland gratis hun deuren voor publiek. Het doel van dit evenement is om de aandacht voor monumenten te vergroten door Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en te behouden voor een breed publiek.

In het kader van monumenten en het thema duurzaamheid is er mooi nieuws te melden: Paleis Noordeinde is een van de eerste rijksmonumenten van het Rijksvastgoedbedrijf dat energie zal opwekken voor eigen gebruik. Besloten is namelijk dat Paleis Noordeinde in totaal 191 zonnepanelen op haar daken krijgt. En dat is goed voor maximaal 23,1 ton CO2-reductie. Daarmee levert het monument een positieve bijdrage aan het Klimaatakkoord en de klimaatambities van de Rijksoverheid. 

Lees meer

Paleis Noordeinde
Beeld: ©Kelle Schouten