Samen tegen klimaatverandering: zet de knop om

Op zaterdag 2 april is de landelijke campagne ‘Zet ook de knop om’ van start gegaan. Deze campagne staat in het teken van het besparen van energie. Nederland wil onafhankelijk zijn van het Russische gas, kosten besparen en de klimaatverandering tegengaan. Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie en Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening gaven het startsein.

campagnebeeld Zet de knop om

19 graden

Ook binnen de Rijksoverheid werken we aan een duurzamere bedrijfsvoering. We installeren zonnepanelen en verminderen het gasverbruik. We zetten de knop om: in ongeveer 200 rijkskantoren gaat de standaardtemperatuur terug naar 19 graden.

Wanneer we de temperatuur een jaar lang twee graden lager zetten, besparen we naar schatting tussen de 5 en 10 procent aan gas.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van wat het Rijk nog meer doet aan een duurzame bedrijfsvoering met oog op een beter klimaat? Abonneer je op onze nieuwsbrief. Of denk en doe mee, in de LinkedIn-groep Duurzame Bedrijfsvoering Rijk.