Van Denken naar Doen! Gebruik onze tools

We hebben de Tools-pagina vernieuwd en uitgebreid. Op deze pagina vind je praktische hulp en informatie om je duurzame ge-Denk naar Doen om te zetten. Met tools, adviesdiensten, buyer groups en andere praktische middelen helpen we je graag op weg. Ze zijn ontwikkeld met als doel om rijksorganisaties te ondersteunen, maar ook voor andere overheden en bedrijven om er ideeën mee op te doen.

Beeld: Unsplash

Je kunt er bijvoorbeeld meer informatie vinden over hoe je met de CO2-prestatieladder aan de slag kunt. Of hoe je je eigen MVI-inspanningen kunt beoordelen met de MVI-zelfevaluatietool. Ook manieren om innovatief in te kopen (en zo meer vaart te maken met duurzame impact) zijn op een rij gezet. Wil jij aan de slag met SBIR of Startup in Residence (SIR)? Of starten met het toepassen van afspraken rond Internationale Sociale Voorwaarden  in de productieketens? Je leest het onder de tools.

Agenda

Bekijk ook de agenda voor evenementen en bijeenkomsten die je op weg helpen met duurzaamheid, kennis daarover en handige samenwerking om stappen te zetten daarin.

Inspiratie

Om maximale duurzame impact te bereiken, heb je lef, creativiteit, doorzettingsvermogen en een rechte rug nodig. Tips van collega’s kun je vinden in de Duurzame Helden-verhalen, waar voorlopers en initatiefnemers van projecten vertellen hoe ze het deden, wat goed ging, wat grandioos de mist in ging en wat ze jóu aan- en afraden.