Iedereen doet wat tijdens de Nationale Klimaatweek!

Ook het Rijk zit niet stil tijdens en ná de Nationale Klimaatweek van 28 oktober tot en met 5 november 2021. De jongste en oudste klimaatburgemeester van het land hangen op 28 oktober de NKW-vlag op bij verschillende departementen waaronder die van EZK, J&V, OCW en VWS. Daarmee vragen zij intern en extern aandacht om bij te dragen aan een beter klimaat.

Bij Justitie & Veiligheid werd de vlag van de Nationale Klimaatweek gehesen door bestuurders Ric de Rooij en Emine Özyenici.
Bij Justitie & Veiligheid werd de vlag van de Nationale Klimaatweek gehesen door bestuurders Ric de Rooij en Emine Özyenici.

Op de dag dat de Nationale Klimaatweek start, stuurt het ministerie ven Economische Zaken en Klimaat (EZK) de Klimaatnota en Klimaatmonitor naar de Tweede Kamer. Dit is het jaarlijkse moment om verantwoording af te leggen over de klimaatdoelen. Omdat het Nationale Klimaatweek is, zet EZK de vele initiatieven van inwoners van Nederland en van organisaties in de spotlight, zoals met een Duurzame Huizen Route en kennisbijeenkomsten.

Duurzame voorbeelden op Denk Doe Duurzaam

Nederland verduurzaamt, het Rijk wil hierin het goede voorbeeld geven. Op Denk Doe Duurzaam vind je daarom inspirerende voorbeelden van overheden en organisaties die zich hebben aangesloten bij onze duurzame beweging . Van een duurzaam gunningsmodel inkoopopdrachten voor hardware van datacenters tot het Rijksvastgoedbedrijf die het coronavirus aangrijpt om van 12 miljoen m2 vastgoed te verduurzamen. Mooie praktijkvoorbeelden vind je op onze pagina Duurzame Helden, verteld door helden die het voortouw nemen.

Bij Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werd de vlag van de Nationale Klimaatweek gehesen door de DG Primair en Voortgezet Onderwijs, Inge Vossenaar.
Bij Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werd de vlag van de Nationale Klimaatweek gehesen door de DG Primair en Voortgezet Onderwijs, Inge Vossenaar.

Bijdragen aan een beter klimaat? Lees deze praktische tips!

Iedereen kan bijdragen aan een beter klimaat; overheden, bedrijven en particulieren. Om nog meer mensen en organisaties te inspireren om zich in te zeten voor een beter klimaat, organiseert het Rijk ook dit jaar weer activiteiten tijdens de Nationale Klimaatweek. Benieuwd? Bekijk het volledige programma op de website van ‘Iedereen doet wat’!