Wist je dat... je hulp en advies kunt krijgen bij het toepassen van Internationale Sociale Voorwaarden?

Verschillende landen hebben verschillende wetten, normen en gebruiken in het kader van arbeid. Bij het inkopen van producten uit het buitenland is het niet altijd duidelijk of er in het productieproces wordt voldaan aan de Internationale Sociale Voorwaarden (ISV). Deze voorwaarden gaan o.a. kinderarbeid, onderbetaling, slechte arbeidsomstandigheden en moderne slavernij tegen. PIANOo helpt je bij het toepassen van ISV.

Naaisters met mondkapjes op aan het werk in beeld.

Tijdens een programma van de ISV Academy van PIANOo bleek het toepassen van ISV in aanbestedingen en in de contractfase lastiger dan gedacht. Daarom start PIANOo binnenkort een pilot Ondersteuning ISV met advies en praktische ondersteuning om de ISV toe te passen in een aanbesteding. Hiermee wil PIANOo meer aandacht genereren voor ISV en de mogelijkheden voor ondersteuning bij het toepassen ervan.

Hoe krijg je ondersteuning?

Voor hulp bij de toepassing van de ISV in aanbestedingen vóór 1 december 2021, kun je je aanmelden voor een ISV-adviestraject van max. 40 uur. Het aanmeldingsformulier staat op de website van PIANOo. In hun dossier ISV vind je alvast wat extra informatie en tips. Lees ook meer over de ISV in dit interview met René Bergsma en Albert Geuchies, die zich inzetten om meer aandacht besteden aan de sociale omstandigheden waaronder een product wordt gemaakt.