Brochure en webinar over ketenverantwoordelijkheid bij aanbestedingen (ISV)

De aandacht voor Internationale Sociale Voorwaarden (ISV) groeit, ook bij maatschappelijke organisaties en ngo’s. Fairtrade Nederland heeft samen met CNV Internationaal, Electronics Watch, Fair Wear Foundation, FNV, FSC en MVO Nederland een brochure geschreven over ketenverantwoordelijkheid in aanbestedingen. Zo willen zij alle (publieke) organisaties, gemeenten en andere openbare lichamen ondersteunen bij duurzame inkoop. Wil jij ook positieve impact creëren en een bijdrage leveren aan de Sustainable Development Goals (SDG)? Meld je dan aan voor de webinar op 22 april van Fairtrade Nederland!

MVI-webinar-fairtradeNL

Fairtrade Nederland schreef samen met CNV Internationaal, Electronics Watch, Fair Wear Foundation, FNV, FSC en MVO Nederland deze brochure over ketenverantwoordelijkheid in aanbestedingen. Zo willen zij alle (publieke) organisaties, gemeenten en andere openbare lichamen ondersteunen bij duurzame inkoop. Samen kunnen ze verantwoorde en duurzame aanbestedingen voor producten en diensten uit risicolanden bevorderen.

Draag bij aan positieve impact en de Sustainable Development Goals

Om duurzaam inkopen te stimuleren heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een Nationaal Plan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) 2021-2025 gepubliceerd. Onderdeel hiervan zijn de Internationale Sociale Voorwaarden (ISV), ook wel ketenverantwoordelijkheid genoemd.

Met name in de zogeheten risicolanden gaat er nog steeds veel mis op het gebied van mensenrechten. Als aanbestedende partij kun je daar (in)direct verandering in teweegbrengen en bijdragen aan positieve impact en aan de Sustainable Development Goals (SDG).

Meld je aan voor de webinar over MVI!

Fairtrade Nederland gaat in de webinar op 22 april dieper in op maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) en hoe je ketenverantwoordelijkheid kunt toepassen bij aanbestedingen. Inclusief praktijkvoorbeelden. Ook is er ruimte om je vragen te stellen. Wil je meedoen? Meld je dan snel aan

Na registratie ontvang je een bevestiging van de aanmelding. Voorafgaand aan de webinar sturen we meer informatie over de agenda. Stuur de uitnodiging gerust door naar collega’s of andere geïnteresseerden! Neem voor vragen of meer informatie contact op via: info@fairtradenederland.nl