Online magazine inspiratiebron voor circulair inkopen

De wereldbevolking groeit en dit heeft grote impact op de aarde. Een circulaire economie wordt steeds belangrijker. “Circulaire economie is ons geheime wapen tegen klimaatverandering”, aldus Stientje van Veldhoven staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat in het voorwoord van de publicatie Green Deal Circulair Inkopen. Circulair aanbesteden is daarom cruciaal. De opgedane kennis en ervaringen van inkoopprofessionals en opdrachtgevers de laatste jaren zijn gebundeld in een online magazine.

Inspiratie

Het online magazine staat vol met inspiratie, in de vorm van artikelen, interviews, columns en longreads. Denk aan circulaire boekentips, een interview met hoogleraar Duurzaam Ondernemen Jan Jonker, circulaire initiatieven op een rijtje, corona als positieve kans voor circulair inkopen en meer…

Circulaire economie

Het online magazine kwam tot stand in het kader van Green Deal Circulair Inkopen, een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Rijkswaterstaat, MVO Nederland, Nevi en PIANOo. Door inkooptrajecten en pilots dragen bedrijven en overheden met Green Deal bij aan een versnelling naar een circulaire economie.

Magazine

Nieuwsgierig geworden? Lees voor meer informatie het magazine Green Deal Circulair Inkopen. Veel leesplezier!

Sociaal en duurzaam inkopen