Hier koop je sociaal en duurzaam mondkapjes

Rijksambtenaren maken zo min mogelijk gebruik van het OV, maar soms kan het even niet anders. En vanaf 1 juni is iedereen die met het openbaar vervoer reist verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Wegwerp-mondmaskers zijn overal verkrijgbaar, maar een herbruikbaar mondmasker van textiel is beter voor het milieu. En als je ze koopt bij een bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst heeft, ben je naast duurzaam ook nog eens heel sociaal bezig. Reden voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om haar medewerkers op te roepen om goede leveranciers met elkaar te delen.

Vrouw met een stoffen mondkapje

Mondkapjes kopen

De mondkapjes van deze ondernemingen worden gemaakt met duurzaam geproduceerd textiel, restpartijen of van gerecycled materiaal. Ze worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De links brengen je direct naar de webshops waar je de mondkapjes kunt bestellen. De eerste leveranciers die werden gedeeld:

Kosten declareren

Rijksambtenaren die vanwege een cruciale functie niet thuis kunnen werken, kunnen de kosten van wegwerp- en herbruikbare niet-medische mondkapjes declareren. Ook als die duurzaam en sociaal zijn gemaakt, natuurlijk.

Ken je meer leveranciers van duurzame mondkapjes? Laat het ons weten!

Dit bericht verscheen eerder in de Rijksoverheidomgeving van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (alleen te bekijken wanneer ingelogd).