Overheid trekt 14 duurzame startups aan

Duurzaamheid is vanwege de doelstellingen in het Klimaatakkoord een belangrijke ambitie van de overheid. Daarom hebben de provincie Zuid-Holland, gemeente Den Haag en de ministeries van BZK, EZ en LNV 14 duurzame startups geselecteerd. Deze startups gaan innovatieve oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken.

Samen duurzame uitdagingen oppakken

Door het aantrekken van deze startups is de eerste overheidsbrede Startup in Residence-programma (SIR InterGov) een feit. Deze groep jonge bedrijven pakt samen met de verschillende overheden duurzame uitdagingen op, zoals afval circulair benutten en gebouwen efficiënter gebruiken. Zo pakt Future Mobility Network het zwerfvuil aan op de boulevard van Scheveningen en bedenken Reflow en de provincie Zuid-Holland hoe ze het afval van het provinciehuis 100% circulair kunnen maken.

Startups

Bekijk de samenwerkingen!

Benieuwd met welke startups de overheid gaat samenwerken? Lees dan voor meer informatie het artikel op de website van de provincie Zuid-Holland.