04 oktober Duurzaam Doen!

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Antropia Driebergen (bij Utrecht)

Het is tijd voor duurzaam doen! Van krantenkop tot klimaattop, iedereen weet inmiddels dat we voor een leefbare wereld samen aan de slag moeten. Onze handen jeuken, we willen grote stappen maken en het tij keren. Laten we samen de schouders eronder zetten op 4 oktober 2023! 

Meld je hier aan!

Van inspireren naar actie

Met dit programma zetten we de rijksoverheid aan tot nog meer actie. Want er gebeurt al veel, maar nog niet alles gaat al hard genoeg. Als deelnemer word je op nieuwe ideeën gebracht en uitgedaagd: wat is jouw actie vandaag? En wat doe je morgen? De dag start onder begeleiding van dagvoorzitter Jetske Thielen (sociaal ingenieur, transitiemaker en podcast-host) met plenaire keynotes van Jurriën Hamer (filosoof, jurist en schrijver) en spoken word door Romano Haynes. We maken samen met ICBR-portefeuillehouder Hillie Beentjes ook de balans op. Waar mogen we trots op zijn? En waar liggen kansen voor meer actie?

Hierna is het tijd voor duurzaam doen! Tijdens de workshops en paneldiscussies laten we actuele mogelijkheden zien, maar onderzoeken we ook de dilemma’s rond verduurzaming met elkaar. Met onder meer: 

  • De Activistische Ambtenaar
  • Bestemming bereikt? (Green Dino)
  • Wat zit er in je broekzak?
  • De duurzaamste mens

Vergeet ook niet om tijdens de pauze langs alle stands te lopen. Hier vind je onder andere Binnenwerk en de Circulaire Community. 

Bekijk hier het hele programma!

Pitches pilot verduurzaming CAO Rijksoverheid: een schat aan inspiratie!

Op het event kun je ook een kijkje nemen bij de pitches voor de pilot verduurzaming CAO Rijksoverheid. Want die pilot is een concreet voorbeeld van duurzaam doen. De afgelopen maanden hebben 13 teams vol passie ideeën voor het verduurzamen van de arbeidsvoorwaarden uitgewerkt naar een experiment. Op 4 oktober pitcht ieder experimentteam zijn resultaat aan de jury. 

Details van de dag

Duurzaam doen is bedoeld voor rijksambtenaren en vindt plaats bij Antropia, Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen. 
Je bent welkom vanaf 9.30 uur. Het programma begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur, met een netwerkborrel. Dit kan een mooi moment zijn om jouw duurzame actie(s) te delen met mededeelnemers.

Twijfel je nog over inschrijven? Gewoon doen! 

Bekijk de eventwebsite hier.