14 november In dialoog over duurzaam intern opdrachtgeverschap

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nutshuis, Riviervismarkt 5 in Den Haag

 Het kabinet wil de bedrijfsvoering van het Rijk verduurzamen, en ziet inkoop daarvoor als een belangrijke hefboom. Markt en inkopers zijn daarbij belangrijke schakels in de lange keten, maar het succes valt of staat bij goed opdrachtgeverschap. Naar de markt, maar zeker ook richting het interne deel van de keten. Want hoe mooi het duurzaam ingekochte aanbod ook wordt klaargezet, zonder de afnemers en dienstverleners blijft het bij goede bedoelingen. Daarover gaan we graag met u in dialoog.
 
Op 14 november 2022 van 13:30 – 17.00 uur organiseert PIANOo, in samenwerking met de ICIA-portefeuille Klant en in opdracht van programma Denk Doe Duurzaam, een mini-symposium voor intern opdrachtgevers en bedrijfsvoeringsprofessionals op bestuurlijk niveau. Dr. Marleen Hermans, hoogleraar Publiek Opdrachtgeverschap in de Bouw aan de TU Delft, is bereid gevonden het programma te leiden en inzichten uit de wetenschap met ons te delen. Locatie: het Nutshuis in Den Haag. Het programma wordt afgesloten met een borrel.
 
Marleen Hermans benadert het intern opdrachtgeverschap binnen de bedrijfsvoering van het Rijk vanuit wetenschap en betrekt de praktijk. Gastsprekers illustreren wat erbij komt kijken: de uitdagingen en dilemma’s, maar ook de kansen en geslaagde ontwikkelingen. Rekent u niet op achteroverleunen, als deelnemer wordt u nadrukkelijk betrokken bij het programma en actief uitgenodigd om in kringgesprekken met mede-opdrachtgevers eigen ervaringen te delen en vragen in te brengen.
 
Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere: wat is opdrachtgeverschap en wat is de positie van intern opdrachtgeverschap hierin? Welke rol heeft (intern) opdrachtgeverschap in de realisatie van organisatiedoelstellingen, het borgen van publieke waarden en maatschappelijke opgaven? Hoe is de opdrachtgevende rol ingebed en hoe wordt er op gestuurd op alle verschillende niveaus? Wat is de relatie tussen intern opdrachtgeverschap en inkoop? Aan welke veranderingen is het intern opdrachtgeverschap onderhevig en wat betekent dat voor de organisatie en bemensing?
 
Aanmelden
U kunt zich aanmelden via: https://www.pianoo.nl/nl/actueel/agenda/mini-symposium-duurzaam-intern-opdrachtgeverschap
 
Wij hopen u daar te treffen.
 
Duurzame groet,
 
Mede namens de ICIA-portefeuille Klant
Programma Denk Doe Duurzaam