10 november Circulaire Beurs

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249, Den Haag

Een circulaire economie en een voorbeeldrol voor de rijksoverheid; 50% minder primaire grondstoffen in 2030. Gaat dat lukken? Halen we die bocht? 

De meeste van jullie werken hier al hard aan; anderen zijn het van plan; weer anderen twijfelen nog. Eén ding is zeker. Als we die bocht met z’n allen nemen en niemand achterblijft, dan is het mogelijk. De impact die we via de bedrijfsvoering van de Rijksoverheid samen met de keten willen behalen, slaagt alleen als we denken en handelen als één keten. Een keten met eenzelfde doel voor ogen en waarbij elke schakel telt. 

Daarom nodigen we jou uit voor de Circulaire Beurs 2022 op donderdag 10 november in de Fokker Terminal Den Haag. 

Kom niet alleen om te netwerken, te luisteren en een vegan vorkje mee te prikken. Maar ook om met elkaar in gesprek te gaan. Om te zien welke paden we in kunnen slaan om producten of diensten circulair te maken. Welke hobbels moeten we nemen? Kom om jouw eigen vraagstuk, idee of dilemma te bespreken met gespecialiseerde bureaus en laat je mening horen. 

Aan het einde van de dag hebben we samen een startpunt om periodiek te bekijken hoe we er voor staan met het bereiken van de doelstelling van 50% minder primaire grondstoffen. Dan kijken we naar hoe wij tussen 2022 en 2030 onze werkwijzen kunnen verbeteren, versnellen, veranderen of wat we juist nooit meer moeten doen.

De kernthema’s van de Circulaire Beurs zijn:
•    Ketengericht: zowel extern (leveranciers van producten/diensten) als intern (ketenregie);
•    Intergenerationeel: het effect van ons handelen bezien 
vanuit de ogen van de kleinkinderen.

Programma
•    Interactieve workshops door Pianoo, Het versnellingshuis, RVO, LNV, Haagse Hogeschool; MVO Nederland, VANG Buitenshuis
•    Ontwikkelkamers waar je jouw case kunt inbrengen over zaken waar je tegen oploopt/uitgediept wil hebben/wil sparren;
•    Beurspleinen waar je met categoriemanagers in gesprek kan over hun voorbeelden van circulaire? producten of dienstketens (van ontwerp tot hergebruik) die zijn gerealiseerd. 
•    Innovatieplein waar nieuwe innovaties te bewonderen zijn om je kijk op circulariteit te verbreden;
•    Plenaire Zaal waar sprekers als Herman Mulder (voorzitter van SDG Nederland), Aniek Moonen (voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging) en directeuren van I&W, BZK en RVO Nederland door dagvoorzitter Marcel Collignon aan de tand worden gevoeld.

Vanaf medio september 2022 is aanmelden mogelijk op ons interactieve platform. Een link hiervoor wordt te zijner tijd gedeeld. Wil je nu al meer informatie? Neem dan contact op via: postbusDuurzaamIenW@minienw.nl

Een circulaire bedrijfsvoering komt alleen in samenwerking tot stand. 
Dus graag tot ziens op 10 november!