01 februari Week van de Ciruclaire Economie 2021

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Tijd
  • Locatie Digitaal

Elk jaar staat er een Week in het teken van de Circulaire Economie. Neem een kijkje bij ondernemers, organisaties en overheden en wat zij doen op dat gebied. Dit jaar staan er ruim 200 evenementen op het programma rond thema's als voedsel/landbouw, mobiliteit, maakindustrie, textiel en onderwijs. Doe jij (gratis) mee? Lees onze tips.

De week opent met de Nationale Conferentie Circulaire Economie, geopend door premier Mark Rutte en staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Rutte gaat in gesprek met jongeren over de circulaire economie, en van Veldhoven geeft het startschot voor een nationale hackathon. Studenten van mbo's, hbo's en universiteiten zetten dan hun tanden in een serie circulaire vraagstukken uit de praktijk. Ook zijn nog 6 finalisten in de running voor de Circular Awards 2021. Er worden awards uitgereikt in de categorieën Business en Public, en in de vakjury's ziten vertegenwoordigers uit het veld.

De evenementen tijdens de week van de Circulaire Economie laten goede voorbeelden van circulaire bedrijfsvoering zien of bieden advies en tips om daar zelf mee aan de slag te gaan. Het kan je helpen om eerste stappen te zetten, maar ook om nieuwe inspiratie op te doen. Denk aan rietjes gemaakt van landbouwafval, circulaire econmiein de gebiedsontwikkeling, duurzame spoor- of stationsprojecten, duurzaam koken, een radioshow over de Blue Economy, Fuck Up Events, circulaire business cases, bouwwaarde-model en hergebruik beton, circulair onderwijs, maximale waarde uit batterijen, circualire mentaliteit, circulair boeren, t-shirts van tomaten, een circulair spreekuur, bioplastics en meer. Dus aan workshops, inspirerende presentaties en goede voorbeelden geen gebrek!

Onze tips

De enorme agenda vol events kan je een beetje overspoelen. Gebruk ook de thematische routes die de organisatie voor je uitstippelde. Ook wij delen een greep het uit het programma, een lijstje events die ons de moeite waard lijken. Doe er je voordeel mee!

Meld je aan

Je kunt je per individuele sessie aanmelden op deweekvandecirculaireeconomie.nl.