Toolkit communicatie Denk Doe Duurzaam

Je hebt anderen nodig om tot duurzaam resultaat te komen. Op deze pagina vind je de tools om hen te betrekken, te overtuigen en te inspireren. Met deze communicatiemiddelen kun je (als rijksonderdeel) in je eigen organisatie en aan de buitenwereld laten zien dat jouw organisatie duurzaamheid, sociale ontwikkeling en innovatie belangrijk vindt, en kun je ook laten zien dat bijdragen daaraan niet meer vrijblijvend is.

Tips voor een duurzame organisatie

De toolkit bestaat uit

Het projecticoon zet je in volgens de huisstijlregels, dus altijd met het ‘lintje’ van je rijksorganisatie. Raadpleeg bij twijfel over waar en hoe het icoon geplaatst kan worden je huisstijlcoördinator. En geef het grafisch bureau de juiste regels mee. Een groot deel van de toolkit bestaat namelijk uit grafische ontwerpen die je zelf kunt laten aanpassen. De fysieke middelen kun je in productie laten nemen. Zoals de tentoonstelling, banieren of het ambitiewebspel. Check daarbij altijd welke raamcontracten er voor je organisatie gelden. Ga je als ministerie aan de slag met de invoering van de CO2-prestatieladder? Op co2-prestatieladder.nl vind je promotiematerialen.

Gebruik van de offline middelen

Er is ook een set fysieke middelen ontworpen, die je zelf kunt laten maken. Bij elk van die middelen staan instructies en suggesties voor duurzaam materiaalgebruik. En wie weet kun je de middelen hergebruiken of de ze delen met collega’s. Zo hoeft de set na gebruik niet de prullenbak in, maar kan een ander ermee verder. De duurzaamheidscoördinator van je organisatie en haar of zijn collega’s van de facilitair dienstverleners, kunnen je vertellen of er al materialen zijn die je kunt hergebruiken. Bij het ministerie van BZK zijn in ieder geval al exemplaren gemaakt van het ambitiewebspel, de photobooth, de blokkenset en de werpmicrofoon. Als die niet in gebruik zijn, kun je ze lenen. Stuur ons een berichtje om te checken of ze beschikbaar zijn, of wanneer je andere vragen hebt.