Toolkit communicatie Denk Doe Duurzaam

Hoe kun je (als rijksonderdeel) in je eigen organisatie en aan de buitenwereld laten zien dat jouw organisatie duurzaamheid, sociale ontwikkeling en innovatie belangrijk vindt? En hoe krijg je nog meer collega's zover dat ze duurzaam denken en doen? Hier vind je communicatiematerialen en tips die je kunt gebruiken om duurzaamheid meer zichtbaarheid te geven binnen jouw organisatie. De middelen in deze toolkit hebben de instemming van het ministerie van AZ en de huisstijlcoördinator van het ministerie van BZK, dat de toolkit liet maken.

De toolkit bestaat uit

Het projecticoon zet je in volgens de huisstijlregels, dus altijd mèt het ‘lintje’ van je rijksorganisatie. Raadpleeg bij twijfel over waar en hoe het icoon geplaatst kan worden, je huisstijlcoördinator. En geef het grafisch bureau de juiste regels mee. Een groot deel van de toolkit bestaat namelijk uit grafische ontwerpen, die je zelf kunt laten aanpassen en in het geval van de fysieke middelen: in productie kunt laten nemen. Zoals de tentoonstelling, banieren of het ambitiewebspel. Check daarbij altijd welke raamcontracten er voor je organisatie gelden.

En het allerbelangrijkste: doe het duurzaam

Er staan instructies en suggesties voor duurzaam materiaalgebruik bij elk middel. En wie weet kun je hergebruiken of de toolkit delen met collega’s. Zo hoeft de set na gebruik niet de prullenbak in, maar kan een ander ermee verder. De duurzaamheidscoördinator van je organisatie en haar of zijn collega’s van de facilitair dienstverleners, kunnen je vertellen of er al materialen zijn die je kunt hergebruiken. Bij het ministerie van BZK zijn in ieder geval al exemplaren gemaakt van het ambitiewebspel, de photobooth, de blokkenset en de werpmicrofoon. Als die niet in gebruik zijn, kun je ze lenen. Stuur ons een berichtje (invoegen postbus) om te checken of ze beschikbaar zijn, of wanneer je andere vragen hebt.

Word lid van de community!

Online zijn we natuurlijk ook actief. Hou jij je bezig met duurzame vraagstukken binnen de Rijksbedrijfsvoering? Word dan lid van de LinkedIngroep en schrijf je in voor onze nieuwsbrief om niets te missen. Deel de artikelen die je aanspreken in je eigen sociale media of die van je organisatie, met de hashtag #denkdoeduurzaam! Heb je zelf een idee voor een artikel, neem dan contact met ons op.

Ook MaatwerkvoorMensen is te volgen op LinkedIn en Twitter. Hun website staat vol met mooie artikelen, deel ze gerust!