Grafische ontwerpen voor een tentoonstelling

Wil je medewerkers en bezoekers in je gebouw inspireren om Duurzaam te Denken en te Doen? De tentoonstelling helpt daarbij. Het doel is mensen bewust te maken van duurzaamheid en de voorbeeldrol van het Rijk (Denk), door met elkaar in gesprek te gaan, er meer over te lezen en inspiratie op te doen. Het doel is ook om te laten zien dat je impact als rijksambtenaar groter kan zijn dan je denkt. Verder willen we rijksambtenaren activeren en tot ambassadeur maken (Doe), zodat onze duurzame en sociale impact maximaal is!

Je kunt de grafische ontwerpen kant-en-klaar gebruiken, maar ook (laten) aanvullen en uitbreiden met bijvoorbeeld duurzame helden in jouw organisatie. Hou rekening met de rijkshuisstijl en schakel altijd de raamcontractpartijen voor grafische vormgeving en drukwerk in. De tentoonstelling bestaat uit ontwerpen voor:

Waslijn

Een ‘waslijn’ met doeken met informatie en heldenverhalen uit de rijksdienst. Je kunt die met duurzame helden uit je eigen organisatie uitbreiden. Het is aan te raden zowel grote projecten te laten zien als ‘kleine helden’; iedereen doet immers wat hij of zij kan. Er zijn ook doeken met uitleg over de tentoonstelling/expo en wat de Rijksoverheid zich tot doel heeft gesteld. Stuur ons een mail als je de .ai en .eps bestanden wilt ontvangen. Suggesties voor de productie: laat de kubussen maken van Ecoplex en beschilderen met lak op waterbasis. Verzwaar ze goed. Kies voor duurzaam hout voor de palen, en laat gaten van het juiste formaat maken in de kubussen. Kies voor natuurlijk touw voor de waslijn en maak de doeken vast met houten wasknijpers (of maak ze dubbel zo lang en hang ze over de lijn. Vraag naar ProPES FR; dit doek is 100% recyclebaar en brandvertragend.

Denk Doe Duurzaam Tentoonstelling Grote en kleine helden

Uitbreidingsmogelijkheid van de ‘waslijn’ met een onderdeel waarmee medewerkers hun eigen duurzaamheidsakkoord kunnen maken. De instructies hiervoor en ontwerpen van de ‘blaadjes’ waar zij hun eigen voornemens op kunnen schrijven, zijn beschikbaar. Stuur ons een mail als je de .ai en .eps bestanden wilt ontvangen. Suggesties voor productie: laat de instructie en blaadjes maken van gerecycled papier of houtvrij papier dat van restmaterialen is gemaakt (plantenvezels, hennep, spijkerbroeken…).

Denk Doe Duurzaam Tentoonstelling Persoonlijk klimaatakkoord

Fotobooth

Een fotobooth, die bestaat uit een frame en props. Stimuleer je medewerkers zichzelf op de foto te zetten en die te delen via hun social media. Kies je liever voor een fotograaf, hou dan rekening met de AVG . Stuur ons een mail als je de .ai en .eps bestanden met tips voor een duurzame productie wilt ontvangen. Zelf hebben wij de booth laten maken van gerecycled karton en 18 mm Ecoplex, beschilderd met lak op waterbasis. Ook de kubus waar de props in zitten is daarvan gemaakt.

Denk Doe Duurzaam Fotoframe en props

Thermometer

Een thermometer, waar je flexibel een eigen doel en de realisatie op kunt aangeven met een elastiek. Je kunt een DTP’er vragen het bord met het duurzame doel en de schaal aan te passen. In het standaardontwerp kozen we voor procenten. Je kunt de schaal omdraaien, al naargelang het doel (meer banen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, of juist reductie, bijvoorbeeld van CO2-uitstoot). Met deze ‘feedback-nudge’ laat je zien dat je organisatie al goed op weg is. Of juist dat er wel een tandje bij mag? Stuur ons een mail als je de .ai en .eps bestanden wilt ontvangen. Suggesties voor productie: laat de kubus, de paal en het bord maken van 18 mm Ecoplex (hout uit ecologische cultuurbossen) en beschilderen met lak op waterbasis. Verzwaar de kubus goed. Vraag de producent een elastiek te maken van duurzaam elastisch katoen, zo mogelijk gerecycled.

Denk Doe Duurzaam Thermometer

Banier voor een ruilmarkt

Een banier voor een ruilmarkt. Organiseer een ruilmarkt en stimuleer medewerkers minder nieuwe spullen te kopen. Tip: ga het gesprek aan en vertel dat er meer mogelijk is dan ze zelf denken. Je kunt daarvoor het ambitiespel voor medewerkers gebruiken (de rode spelregels). Stuur ons een mail als je de .ai en .eps bestanden wilt ontvangen. Vraag aan de producent naar een duurzame productiewijze. Gebruikte banieren kun je doneren aan www.MijnBuuf.nl, die er tassen van maakt.

Denk Doe Duurzaam Rolbanier Ruilmarkt

Ambitieweb spel

Een spel voor groepen, waarmee medewerkers met elkaar hun duurzame ambities concretiseren. En hun impact kunnen vergroten! Het spel bestaat uit een kleed van het Ambitieweb (met themakaartjes), pionnen en spelregels. De rode spelregels zijn bedoeld voor medewerkers (de blauwe voor het organisatieniveau). Stuur ons een mail als je de .ai en .eps bestanden met tips voor een duurzame productie wilt ontvangen. Zelf hebben wij het kleed laten maken door www.MijnBuuf.nl met garen van oud textiel. De bordjes en spelregels zijn van duurzaam papier en de pionnen van 18 mm Ecoplex, beschilderd met lak op waterbas

Spel Ambitiewebkleed

Extra tips

Tot slot tips voor extra inspiratie: vraag kunstenaars te exposeren. Er zijn verschillende kunstenaars die gebruik maken van gerecyclede materialen of afval. Ook kun je laten zien hoe van hergebruikt plastic nieuwe producten worden gemaakt. Of doe een flashmob! Wees creatief, help mensen out of the box te denken en hou de aandacht vast.

Denk Doe Duurzaam Inspiratie