Sjablonen voor Denk Doe Duurzaam

In je gebouw en op meubels, auto’s en apparaten kun je laten zien dat die duurzaam zijn geproduceerd, dat ze worden hergebruikt of bijvoorbeeld dat je catering duurzaam is. En zijn de auto’s al zero-emissie? Laat dat dan zien met de sticker ‘dat rijdt lekker’ en het beeldmerk DenkDoeDuurzaam. We hebben een paar voorbeelden voor je uitgewerkt, die je zelf kunt aanvullen en passend kunt maken voor datgene waar je het voor wilt gebruiken. Hou je wel aan de Rijkshuisstijl en schakel voor de aanpassing en productie de bedrijven in met wie we als rijksoverheid raamcontracten hebben.

Vraag altijd naar duurzaam papier, inkt en andere materialen en laat niet meer maken dan je nodig hebt om verspilling te voorkomen. We hebben er hier en daar al suggesties bijgezet voor een duurzame productie. En informeer ook eens naar de arbeidsomstandigheden in de productieketen, en vraag of het bedrijf dat je inhuurt banen creëert voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Vraag creëert aanbod! 

  • Online posters in blauw, groen en rood (zie boven);
  • Labels voor op meubilair, ramen, muren, telefoons etc. Een vormgever of dtp’er/drukker (Xerox) kan die passend maken voor gebruik en adviseren over de beste (duurzame) materialen. Ook kan hij of zij de teksten natuurlijk aanpassen naar jouw smaak. Stuur ons een mail en dan sturen we je de .ai en .eps bestanden.
Denk Doe Duurzaam Label voorbeelden