22 april Webinar MVI - Fairtrade Nederland

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie online

Fairtrade Nederland schreef samen met CNV Internationaal, Electronics Watch, Fair Wear Foundation, FNV, FSC en MVO Nederland een handige brochure over ketenverantwoordelijkheid in aanbestedingen. Zo willen zij alle (publieke) organisaties, gemeenten en andere openbare lichamen ondersteunen bij duurzame inkoop. Samen kunnen ze verantwoorde en duurzame aanbestedingen voor producten en diensten uit risicolanden bevorderen. 

MVI webinar

Om duurzaam inkopen te stimuleren heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een Nationaal Plan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) 2021-2025 gepubliceerd. Onderdeel hiervan zijn de Internationale Sociale Voorwaarden (ISV), ook wel ketenverantwoordelijkheid genoemd. 
 
Met name in de zogeheten risicolanden, gaat er nog steeds veel mis op het gebied van mensenrechten. Als aanbestedende partij, (publieke) inkoper, duurzaamheids- of aanbestedingsadviseur of gemeenteraadslid kan ook jij daar (in)direct verandering in teweeg brengen en bijdragen aan positieve impact en aan de SDG’s.

Geef je op

Om hier dieper op in te gaan organiseert Fairtrade Nederland op 22 april een webinar. Wil je meedoen aan deze gratis webinar van Fairtrade Nederland? Meld je dan snel aan

Na registratie ontvang je een bevestiging van de aanmelding. Voorafgaand aan de webinar sturen we meer informatie over de agenda. Stuur de uitnodiging gerust door naar collega’s of andere geïnteresseerden! Neem voor vragen of meer informatie contact op via: info@fairtradenederland.nl